Scandinavische ketens COS en HAY slaan de handen in elkaar

Samenwerking COS en HAY © -

De Deense designketen HAY en de Zweedse modeketen COS gaan samen in zee. In september brengen ze samen een reeks interieuritems op de markt.

Opmerkzame shoppers weten al langer dat COS een voorliefde heeft voor het design van HAY. De rekken in de winkels van COS zijn immers werk van de Deense keten. Het is ook niet gek dat de merken fan zijn van elkaar. Het zijn beide uitgesproken Scandinavische labels die minimalisme en functionaliteit combineren met speelse details.

Mode en architectuur

De gecureerde collectie zal in september gelanceerd worden in enkele geselecteerde COS-vestigingen. Londen, Wenen en Göteburg zijn de gelukkige steden. Online kan de rest van Europa ook genieten van de collectie. ‘Het is eigenlijk HAY bekeken door de ogen van COS,’ legt hoofd van design bij COS Martin Andersson uit. ‘Onze klanten hebben grote interesse in interieur en design en het was het juiste moment om alternatieve producten aan te bieden die mooi aansluiten bij onze kleding.’

‘Bij HAY zien we onszelf balanceren tussen mode en architectuur en door samen te werken met COS hebben we het gevoel een thuis gevonden te hebben,’ aldus Mette en Rolf Hay.

Om deze samenwerking te vieren, ontwierp Thomas Alonso twee tafeltjes die exclusief bij HAY en COS verkocht zullen worden.

Surf voor meer info naar cosstores.com.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content