Sacraal design

De Italiaanse architecten Massimiliano en Doriana Fuksas hebben in Foligno (UmbriÔ) een strakke designkerk gerealiseerd.

De katholieke kerk is van oudsher opdrachtgever voor architecturale projecten. En op dat vlak blijkt ze wel met haar tijd mee te gaan. De Italiaanse architecten Massimiliano en Doriana Fuksas hebben in Foligno (UmbriÔ) een strakke designkerk gerealiseerd. De twee hadden met hun ontwerp in 2001 een nationale competitie van de Conferenza Episcopale Italiana gewonnen, een wedstrijd voor de bouw van nieuwe kerken.

Vrijdag 24 april gaan de deuren van hun betonnen, monolitisch geometrisch blok open voor de gelovigen. Zij zullen kunnen kennismaken met een hoofdgebouw dat bestaat uit twee met mekaar verweven rechthoeken. Dat wordt door een gang verbonden met een ander kleiner rechthoekig gebouw dat onder andere de sacristie huisvest. Het altaar wordt verlicht door trendy hanglampen. Het natuurlijke licht valt zowel horizontaal als verticaal naar binnen. Volgens de architecten om “een dialoog met de hemel te suggereren”.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content