Royal Kopenhagen Porselein

Beste mijnheer, Graag uw mening over dit vaasje dat al minstens 50 jaar in ons bezit is. Met vriendelijke groet, Brigitte

Porselein uit Kopenhagen

.

Dit prachtige vaasje komt uit een van de beroemdste porseleinmanufacturen ter wereld, uit de Royal Copenhagen. Dit bedrijf werd al heel vroeg opgestart. Al in 1731 trachtte de uit Dresden afkomstige spiegelmaker Elias Vater porselein te vervaardigen in Kopenhagen. Maar het was pas na de ontdekking van de noodzakelijke kaolinaarde op het eiland Bornholm dat er in 1760, nabij Christianshavn een porseleinmanufactuur werd opgericht door een porseleinschilder uit Meissen. Wat later kwam er daar ook iemand bij uit Frankrijk die gewerkt had in de porseleinmanufacturen van Chantilly en Vincennes.

Al deze kennis en kunde leidde tot het ontstaan van een bijzonder belangrijk porseleinatelier dat in 1799 de Kongelige Danske Porcelainsfabriek werd. Maar de fabriek van Royal Copenhagen bleef belangrijk, ook in de 19de en de 20ste eeuw. Dit sierlijke vaasje stamt uit de jaren ’20. De waarde van dit mooie vaasje ligt rond de 150 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content