Royal Boch populair na faillissement

De verkoop van porseleinfabrikant Royal Boch is de voorbije dagen verdriedubbeld.

De verkoop van porseleinfabrikant Royal Boch is de voorbije dagen verdriedubbeld. Nu het bedrijf de boeken heeft neergelegd ontstaat er een ware stormloop op de serviezen. Ironie alom in tijden van crisis.

Sinds enkele dagen kunnen we letterlijk spreken van een stormloop op de porseleinen serviezen van Royal Boch. Zowel in de Royal Boch winkel in Brussel als in de winkelketens Inno en Dille en Kamille is de verkoop niet bij te houden. Elizabeth Attiogbe, assistant shop manager van de Royal Boch winkel op de Zavel in Brussel, ziet hiervoor een duidelijke verklaring: ‘Het is logisch dat de klanten hun serviezen willen vervolledigen. De meeste stukken hebben we nog in voorraad, maar die begint langzaamaan te slinken. We bekijken of we nog iets kunnen bestellen uit de voorraad van de fabriek.’

Ook bij Inno en Dille en Kamille, die enkel het Kitchen-servies verdeelt, is de verkoop de hoogte in geschoten. De ketens brengen op vraag van hun klanten de voorraad heen en weer tussen de vestigingen. Sommige klanten trekken zelf naar de verschillende winkels om alles bij elkaar te sprokkelen. Februari is doorgaans een rustige maand, maar de winkels zijn erg blij met de huidige stormloop.

Het poolservies van Royal Boch dat designer Nedda speciaal ontwierp voor de Belgische basis op Antarctica zal in mei toch op de markt gebracht worden, zegt persverantwoordelijke van Nedda Yves Panneels aan weekend.be. Het verdere verloop is onduidelijk. ‘Samen met alle zakenpartners wachten we in spanning op nieuws van de curator. Hij beslist of het poolservies van Nedda nog verder zal geproduceerd worden ‘, aldus Panneels.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content