Renovatieprojecten strijden mee om Stirling Prize

In Groot-Brittannië dingen dit jaar ook drie verbouwingsprojecten mee naar één van de meest prestigieuze architectenprijzen ter wereld.

Liefst drie van de zes genomineerde projecten voor de RIBA Stirling Prize 2011 bestaan uit de modernisering of renovatie van een bestaand gebouw. Tussen de kanshebbende architecten bevinden zich ook twee oud-winnaars. Afgelopen week maakte het Royal Institute of Britisch Architects de genomineerden voor de RIBA Stirling Prize bekend. Deze prestigieuze architectuurprijs wordt jaarlijks toegekend aan het Europese gebouw met de grootste betekenis voor de Britse architectuur.

En de genomineerden zijn… Onder de genomineerden zitten verschillende renovatieprojecten. Zo is er de uitbreiding van het Folkwang Museum in het Duitse Essen. Dit ontwerp is van de hand van David Chipperfield Architects, het architectenbureau dat in 2007 ook al de Stirling Prize won voor het Museum voor Moderne Literatuur in het Duitse Marbach.

Ook de verbouwing van het Royal Shakespeare Theatre in Londen van Bennet Associates en de renovatie van het kantoorgebouw Angel Building in Londen behoren tot de favorieten.

Olympische piste Volgens kenners is Hopkins Architects de grootste kanshebber met het Olympische velodroom voor de Spelen van 2012 in Londen. De winnaar van vorig jaar, Zaha Hadid Architects, is er dit jaar ook bij voor het ontwerp van de Evelyn Grace Academy.

Op 1 oktober wordt het winnende architectenbureau bekendgemaakt, dat een geldprijs van 20.000 pond (of 22.885 euro) mee naar huis mag nemen.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content