Renovatie Antwerpse Stadsfeestzaal bekroond

De tot winkelcentrum omgebouwde Stadsfeestzaal in Antwerpen valt in de prijzen.

De tot winkelcentrum omgebouwde Stadsfeestzaal in Antwerpen krijgt de Shopping Award 2008 voor beste winkelcentrum, een prijs die elk jaar wordt toegekend door de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra.

De honderd jaar oude Stadsfeestzaal aan de Meir, die in 2000 bijna door een brand werd verwoest, is in oktober vorig jaar heropend. Daarmee keerde niet alleen een geliefd stadsmonument in al zijn glorie terug, maar werden ook twee voorheen van elkaar gescheiden winkelgebieden met elkaar verbonden door nieuwe zaken en openbare ruimte.

De renovatie- een concept van ontwerpbureau T+T Design uit Gouda- gebeurde met veel aandacht voor de historische details en luxueuze uitstraling. Belgisch architectenbureau Ferre Verbaenen werd aangetrokken om het historische karakter te behouden en ook historisch architect Romain Berteloot werd ingeschakeld.

De motivatie van de jury om de prijs aan Stadfeestzaal Shopping toe te kennen was “de indrukwekkende prestatie die moest worden geleverd gezien de moeilijkheidgraad -het gaat om een monumentaal gebouw- en de brand tijdens de renovatie.” De jury was ook onder de indruk van de technische afwerking en de professionele benadering van het project.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content