Regio Kortrijk ziet design als hefboom

Kortrijk trekt de kaart van design, innovatie en creatie.

Designregio Kortrijk staat aan de vooravond van reeks nieuwe projecten die zoveel mogelijk bedrijven, designers en de andere mensen wil betrekken in de wereld van design, innovatie en creatie.

“De eerstvolgende afspraak is de Week van het Ontwerpen 2010 van 23 tot en met 28 juni”, zegt Hans Soenen van Howest. “In die week proberen we jonge, pas afgestudeerde ontwerpers in contact met de designbedrijfswereld.”

“Design moet een hefboom worden voor deze regio en daar zijn we sinds de oprichting vijf jaar geleden mee bezig”, zeggen Hans Soenen (Howest) en Marc Dubois (Interieur Foundation), die samen met de stad Kortrijk, Voka en de intercommunale Leiedal de motor vormen achter het samenwerkingsproject.

“Design is innovatie en innovatie en hoogtechnologisch design zijn die zaken waar we sterk in zijn en die we moeten ontwikkelen, willen we economisch aan de bak blijven komen”, zegt Hans Soenen.

Veel projecten

Designregio heeft dit jaar naast de Week van het Ontwerpen nog een aantal projecten op stapel staan. “Met Humin zijn we eigenlijk al halfweg. Het is een uniek programma van workshops en diensten dat ondernemingen helpt meer te innoveren, competitief en succesvol te zijn. Tegen mei 2011 stopt het project.

Het Innovation Festival (IF) in oktober dompelt het gewone publiek in de wereld van design, creatie en innovatie. Tot 20 juni kan iedereen nog ideeën leveren, de vijftig beste voorstellen worden uitgewerkt”, zegt Marc Dubois.

Belga/Elien Haentjens

Voor meer info rond deze en andere projecten kan je terecht op www.innovationfestival-kortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content