Rariteitenkabinet met Bengaalse tijger te koop

© .

Voor de Brugse veilingmeester Rob Michiels gaat er een oude droom in vervulling: een “rariteitenkabinetveiling”. Nu zaterdag kan je bij hem terecht voor een Bengaalse tijger en een bruine beer.

De grootvader van Rob was niet alleen kunstschilder, maar hij bezat op zolder ook een heus rariteitenkabinet vol curiosa, van archeologische vondsten tot en met opgezette dieren. Ondertussen gingen delen van die collectie verloren. “Maar thuis groeide ik wel op tussen heel wat van die objecten en bleef het idee van een eigen rariteitenkabinet me achtervolgen. Ondertussen verzamel ik dus en vatte ook het plan op om rond dit thema een eerste veiling op te zetten. Hiervoor hebben we van alles en nog wat verzameld, van opgezette roofvogels tot een Antwerps kunstkabinetje, allemaal items die thuishoren in zo’n kunstkabinet.”

Rariteitenkabinet met Bengaalse tijger te koop
© .

Onder de blikvangers zitten ondermeer een Bengaalse tijger, een bruine beer en heel wat Islamitische keramiek die door zijn exotische uitstraling perfect bij het plaatje past. Woendag 23 november signeren Jeroen Le Maitre en Thijs Demeulemeester hun boek “Wonders are collectible” in het veilinghuis, van 18 tot 21u. Alles wordt tot vrijdag 25 november geëxposeerd en de veiling zelf grijpt op nu zaterdag 26 november plaats, vanaf 10u. www.rm-auctions.com, (PSW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content