Primeurs en verrassingen op het Antwerpse designfestival A.track

Pierre Withhaeckx © -

Het is alweer de zesde keer dat het designparcours A.track, op 3 en 4 oktober, zal plaatsvinden in Antwerpen. Op 21 verschillende haltes stellen designers hun ontwerpen voor, waaronder heel wat Belgische en internationale primeurs.

De shuttledienst volgt het hele parcours en brengt u naar alle architecten, designers en techneuten. Op deze locaties moet je geweest zijn:

Ashtari

De Belgische modeontwerper Christian Wijnants heeft voor het Perzische tapijthuis Ashtari twee tapijten ontworpen. Hij inspireerde zich op de print van zijn eigen voorjaarscollectie en kwam zo uit op een ontwerp met abstracte, exotische bloemen. De tapijten worden allemaal met de hand geweven in Nepal.

Belgiëlei 157-158

www.ashtaricarpets.com

www.christianwijnants.com

Ashtari
Ashtari© –

Concept Gallery

Vier producenten uit de woonwereld hebben hun krachten gebundeld en Concept Gallery opgericht, een hotspot voor architecten en liefhebbers van design. Voor A.track onthullen zij maar liefst zes primeurs zoals vooruitstrevende kantoormeubelen van BuzziSpace, een nieuwe gietvloer van Senso en de designvisie voor de toekomst van Niko.

Riemstraat 31

www.conceptgallery.be

Primeurs en verrassingen op het Antwerpse designfestival A.track
© –

Butlhaup b metropool

Designer Wouter Strietman ontwierp de ES3 by Strietman, een espressomachine in al zijn eenvoud, zonder overbodige plastic omhulsels of knoppen. Ook de kunst van het koffie zetten gaat terug naar zijn origine, de beste espresso wordt namelijk op artisanale wijze gemaakt.

Jordaenskaai 2

www.bmetropool.bulthaup.be

Primeurs en verrassingen op het Antwerpse designfestival A.track
© –

Kaaidesign

De gerenommeerde IS sofa, die ook wel de “love-sofa” wordt genoemd, doet zijn intrede in België. Het ontwerpersduo Inoda+Sveje, afkomstig uit Japan en Denemarken, hecht veel waarde aan organische vormen en duurzame houtsoorten en traditioneel handwerk. Extra spektakel op donderdag want dan zal er een live painting act zijn van kunstenaar Albert Pepermans.

Vlaamse Kaai 45

www.kaaidesign.be

Primeurs en verrassingen op het Antwerpse designfestival A.track
© –

Experience Home

Experience Home is een belevings- en innovatiecentrum met showroom en volledig ingerichte woning. Voor A.track brengen zij verschillende primeurs zoals de nieuwe designlijn van KitchenAid door Sander Brouwer, de pendellamp OLIJF en een tafelstatief voor iPads, die voor een beter comfort zorgen.

Sint-Katelijnevest 53

www.antwerpexperiencehome.be

Primeurs en verrassingen op het Antwerpse designfestival A.track
© –

Praktisch

Alle andere locaties kan u donderdag 1 oktober (enkel op uitnodiging), zaterdag 3 en zondag 4 oktober gaan ontdekken in Antwerpen.

www.atrack.be

(MT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content