Prijs voor leefbaarder Brussel

De Bruocsella Prijs wil iedereen aanmoedigen Brussel leefbaarder te maken.

Het leefkader en de stedelijke omgeving van het Brussels Gewest verbeteren, dat is het doel van de Bruocsella Prijs. Iedereen kan zijn idee indienen. Het winnende project krijgt 25.000 euro.

De projecten moeten bijdragen tot de aanleg, de renovatie of het behoud van onbeschermd erfgoed of van elementen die te maken hebben met stadsinrichting. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om projecten voor de renovatie en/of de herbestemming van een bestaand gebouw, de inrichting en/of de heraanleg van groene ruimtes of voor vergroening, de ontwikkeling van openbare kunst die de stad mooier maakt… Kortom, projecten voor de stad die door de bewoners van die stad gedragen worden.

Vorig jaar ging Atelier 210 met de prijs, die toen nog 20.000 euro bedroeg, aan de haal. Die multiculturele ruimte, waar zowel theater, concerten als beeldende kunst op het programma staan, werd in 2005 gecreëerd in Brussel.

Het initiatief gaat uit van Club Bruocsella en vzw Prométhéa. Naast de structurele steun van de Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die bevoegd is voor Stedenbouw, telt de Club achttien mecenas-bedrijven.

Elien Haentjens

Wie zijn kandidatuur wil indienen, kan dat tot 30 maart. De vzw Prométhéa helpt bij de samenstelling van het dossier. Op de site vindt u meer informatie een voorwaarden voor deelname. Op 19 mei worden de deelnemende projecten bezocht, op 2 juni wordt de winnaar dan bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content