Prachtige Vintage Art Deco Slaapkamer

Art Deco © d

Geachte Heer Swimberghe,

deze slaapkamer bestaat volledig uit het bed, kaptafel, grote kleerkast en linnenkast.

Mijn moeder zou die willen verkopen. Zij weet dat het een familiestuk was van iemand die het overnam van een architect die het zelf ontworpen had. De naam van de architect is niet gekend.

Is deze slaapkamer Art Deco ? Kan u ons vertellen uit welke houtsoort ze gemaakt is? Tot slot willen wij graag de schattingsprijs ervan weten.

Met vriendelijke groeten,

Diane Lemaire

Art Deco slaapkamer.

Wat een fraaie slaapkamer in art deco stijl! Wie huwde in de jaren ’30 schafte zich een dergelijke slaapkamer aan. Maar niet alle art deco is even mooi. De stijl wordt steeds geassocieerd met het interbellum, de jaren ’20 en ’30. De art deco van de jaren ’20 leunt nog wat aan bij de art nouveau en is soms nogal versierd. Hier gaat het om de strakke art deco die vooral in de mode was in de jaren 30. Meestal is art deco nogal zwaar en werden ook veel donkere houtsoorten gebruikt. Hier gaat het om een licht getinte wortelnotenfineer. De art decostijl maakte vooral furore in Frankrijk waar de stijl via de “Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels” van 1925 bij wijze van spreken de wereld werd ingestuurd. In Parijs waren ook de beste ontwerpers en ateliers actief zoals Jacques Doucet, Jacques Adnet en Emile-Jacques Ruhlmann. In ons land had je onder meer de Kortrijkse Kunstwerkstede De Coene uit Kortrijk die de Franse voorbeelden nabootste. Geen idee of dit meubels zijn van De Coene, het kan. Ze zijn in ieder geval van mooie kwaliteit en sierlijk van lijn. De strakke lijn spreekt ook nu nog liefhebbers van deze stijl aan. De waarde van dit ensemble ligt rond de 1200 à 1500 euro. Let wel: denk nu niet dat alle art deco slaapkamers zoveel waard zijn. De meeste zijn amper meer dan 250 euro waard en moeilijk verkoopbaar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content