Porselein Tharaud Artoria

Beste, door erfenis kreeg ik 6 elegante stoelen (eik) en een 11-delig (vreemd, inderdaad) Limoges set (zie fotos) – stoelen: stijl is me onbekend maar zijn heel licht en toch erg stevig met gevlochten rieten zitting – koffieservies: label onderkant: Tharaud Limoges made in France modèle exclusif décor “Symphonie” Set bestaat uit koffiekan, melkkan, suikerpot, een set (telkens van 11) kopjes, ondertas en dessertbord. Moet hand geschilderd zijn want elk bord of kopje heeft ander motief. In perfecte staat. Heeft U een idee van waarde (we willen dit van de hand doen, staat al 10-tallen jaren op zolder) mvg, Lieven Geiregat

Limoges.

Limoges werd vanaf de 19de eeuw hét centrum van de porseleinnijverheid in Frankrijk, na de ontdekking van de nodige kaolinaarde. Ook nu nog zijn er tal van porselein ateliers actief. De doorbraak van het Limoges porselein betekende ook de democratisering van het product dat in vroegere tijden enkel bestemd was voor de rijksten der aarde.

Tharaud.

De naam Tharaud is vrij bekend. Het bedrijf werd in 1854 opgericht door ene Louis Tharaud en werd vervolgens in het interbellum serieus uitgebouwd door Camille Tharaud, de grootvader van de huidige bedrijfsleider, Thierry de Merindol. Het bedrijf dat nu de naam Artoria draagt, is nog steeds actief. Dit servies kom je wel meer tegen en zou je kunnen aanvullen (elfdelig bestaat niet, twaalf wel). De waarde is niet zo groot. Indien volledig dacht ik aan een 120 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content