Paul Smith gaat in zee met Anglepoise® en Lladró

De Britse ontwerper heeft zijn ontwerptalent laten schijnen over de klassieke Anglepoise® tafellamp en de porseleinen beeldjes van het Spaanse label Lladró.

De Britse ontwerper heeft zijn ontwerptalent laten schijnen over de klassieke Anglepoise® tafellamp en de porseleinen beeldjes van het Spaanse label Lladró.

Paul Smith ontwierp een nieuwe versie van de klassieke Anglepoise® Type75TM tafellamp. De originele vorm van de lamp werd behouden, maar de Britse ontwerper drukte zijn stempel op het ontwerp door zijn typerende kleurencombinaties toe te voegen. De mechanische functionaliteit wordt zo heel wat speelser dankzij de ludieke kleuren die Paul Smith strategisch op de lamp plaatste. De richtprijs voor het object is 185 euro. Vanaf half september kunnen gegadigden zich naar de Paul Smith winkels reppen voor de unieke en kleurrijke lamp.

Ook met het Spaanse porseleinmerk Lladró ging de beroemde Britse ontwerper een samenwerking aan. Het label nodigt interessante artiesten van over heel de wereld uit om een opvallend porseleinen figuurtje te ontwerpen. Het origineel werd gecreëerd door Jaime Hayon en kreeg de toepasselijke naam The Guest. Alle uitgenodigde artiesten mogen hun eigen interpretatie van het beeldje ontwerpen en zo een nieuwe visie op porselein geven. Op die manier wordt The Guest een soort platform waar artiesten uit verschillende disciplines mee aan de slag kunnen. Smith koos voor twee verschillende beeldjes. De grootste versie van zijn interpretatie van The Guest draagt een poezenmasker en wordt verkocht voor 2255 euro. De kleinere versie werd opgeleukt met een hondenmasker en kost 675 euro. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content