Patricia Urquiola wordt creatief directeur van designlabel Cassina

© Poltrona

De 54-jarige Spaanse ontwerpster heeft drukke tijden in het vooruitzicht. Niet alleen is ze de nieuwe creatief directeur van het Italiaanse label Cassina, ze zal ook de toekomstvisie uitdokteren van de overkoepelende Poltrona Frau Group.

‘Patricia Urquiola zal een significante rol spelen om de toekomstvisie van Poltrona Frau Group uit te bouwen’, klinkt het bij de CEO van het bedrijf. ‘Het is echter wel belangrijk dat de identiteit en de karaktertrekken van elk label gerespecteerd wordt.’

Daarbovenop zal ze ook in de toekomst handelen als creatief directeur van Cassina. ‘Het is een enorme eer en een grote verantwoordelijkheid om deel te worden van een erfenis, een geschiedenis en een identiteit die zo bepalend is in de internationale designwereld’, laat Urquiola weten. De eerste resultaten van deze samenwerking zijn voor 2016.

Urquiola is hiermee niet aan haar proefstuk toe, want het lijstje met samenwerkingen is eindeloos. Voor labels als Alessi, B&B Italia, Kartell, Kvadrat, Molteni, Louis Vuitton en Missoni maakte ze al ontwerpen. Haar Fjord stoel is zelfs te bewonderen in de permanente collectie van het MOMA in New York. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content