Pastel versus fluo bij Deense Hay

De ontwerpen van Scholten & Baijings voor Hay spelen met het contrast tussen fluo en pastel.

Als eerste resultaat van zijn samenwerking met de Nederlandse designers Scholten & Baijings presenteert het Deense merk Hay een collectie tapijten, bedlinnen en theedoeken.

Typerend voor deze collectie – en ook voor het werk van de designers in het algemeen – is de combinatie van zachte pasteltinten, opvallende fluotonen en grafische prints. Die mix zorgt voor een erg hedendaagse identiteit.

Dat de in 2000 opgerichte Nederlandse designstudio zijn pluimen in de designwereld al eerder verdiende, bewijst hun tweede plaats in de categorie ‘Designer of the Year’ van de Wallpaper* Judges Awards. Ze moesten enkel Thomas Heatherwick, die onder andere het -stekelige – Britse paviljoen voor de Wereldexpo in Shanghai op zijn naam mag schrijven, laten voorgaan.

Geduld

Met deze samenwerking breidt het Deense merk Hay, dat hip design aan een betaalbare prijs wil brengen, een nieuw hoofdstuk aan zijn eigen geschiedenis. Voorlopig is het nog tot maart geduld oefenen vooraleer de collectie keukenhanddoeken en bedlinnen in de winkels ligt. De tapijtencollectie volgt wellicht in de zomer.

In België verdelen onder andere de Gentse Hay Flag Rubberboat Store, dat ondanks zijn naam zowel Hay als andere designmerken in huis heeft, het Antwerpse espoo., dat zowel in zijn winkel op de Vlaamse Kaai als in zijn webshop Scandinavisch design brengt, en de gloednieuwe designboetiek Svesa in Wetteren de Hay-collectie.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content