Pastapot en tafelset Alessi winnen designprijs

© dipalmaassociati

De creativiteit van de Italiaanse designfirma Alessi is ook dit jaar weer beloond met de Italiaanse Compassa d’Oro Award.

De ‘Pasta Pot’ van Patrick Jouin en de tafelset ‘Tonale’ van architect David Chipperfield wonnen dit jaar de 22ste Compasso d’Oro Award. Het Italiaans designbedrijf Alessi mag nu al negen van die awards op zijn naam schrijven. Compasso d’Oro is de oudste en meest prestigieuze designprijs in Itali├ź. Het prijzenconcept werd in 1954 naar een idee van Gio Ponti opgestart en is sinds 1962 in handen van het Vennootschap voor Italiaans Design (ADI).

Om de drie jaar wordt deze designprijs toegekend op basis van de ADI Design Index, zijnde een overzicht van technologisch vernieuwende producten. Dit jaar bevonden ook de ‘Pasta Pot’ en de tafelset ‘Tonale’ zich in dit lijstje.

Alessi

“De Alessi ‘Pasta Pot’ verdient de prijs omwille van de perfecte afwerking van elk individueel element, de tafelset voor zijn harmonische elegantie ge├»nspireerd door schilderijen”, aldus een jurylid.

In 1979 won Alessi voor het eerst de Compasso d’Oro met de ‘9090’ espresso koffiemachine, ook de ‘Nuovo Milano’ bestekset uit 1989 en de ‘Coban’ espresso uit 1998 waren goed voor een Compasso d’Oro.

Van de geselecteerde projecten zijn uiteindelijk 19 producten bekroond met de 22ste Compasso d’Oro Award en 77 ontwerpen hebben een eervolle vermelding ontvangen.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content