Parijse beurs PAD is trendzettend

© Paolo Codeluppi

De beurs combineert vintagedesign met allerlei toegepaste kunst.

Ooit het Pavillon des Arts et du Design bezocht in de Tuileries te Parijs? Moet je doen, want dit is een van dé meest belangrijke hedendaagse kunst- en antiekbeurzen van dit moment. Een trendzetter dus!

Noem het PAD, het Pavillon des Arts et d Design, gerust een mini-Tefaf. Maar haal er dan wel de oude kunst uit, want het PAD is een hedendaagse kunst- en antiekbeurs die zich focust op de 20ste en 21ste eeuw. Onder antiek verstaan we dus vintagedesign van topkwaliteit en allerlei toegepaste kunst uit de voorbije eeuw. Het is trouwens een reizende beurs die ook in London en New York wordt georganiseerd.

De formule om moderne kunst en vintage te combineren met bijvoorbeeld juwelen van kunstenaars uit de 20ste eeuw is ook weer eigentijds. Het PAD is dus inhoudelijk een trendzetter. De deelnemers komen vanuit heel Europa en zijn niet steeds de allergrootste namen, maar in hun niche wel echt de top.

Als toemaatje laten we u bijvoorbeeld een Mushroom fauteuil zien van Pierre Paulin uit de collectie van de Parijse designantiquair Guillaume de Casson. Paulin is de Franse cultdesigner uit de jaren ’60. Het gaat om een unieke uitvoering van de Mushroom met een psychedelische stof van de Amerikaan Jack Lenor Larsen. Kortom, alle grote, internationale decorateurs en interieurdesigners brengen straks een bezoek aan het PAD. Ook qua eclectische decors is de beurs helemaal ‘in’.

Piet Swimberghe

Het Pavillon des Arts et du Design gaat door in de Tuileries, Esplanade des Feuillants te Parijs, van 28 maart tot 1 april, van 11 tot 20u. Op donderdag 29 maart is er een nocturne tot 22u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content