Overnacht in een kunstwerk: blijf slapen bij kunstenaarsduo Sofie Lachaert en Luc Dhanis

atelier lachaert dhanis © Franziska Krieck

Het kunstenaarsduo Sofie Lachaert en Luc Dhanis stelt een nieuw concept voor: gasten kunnen blijven slapen in hun studio, werk- en leefplaats in Tielrode, te midden van de kunstwerken.

Onder de noemer ‘Slapen met de ogen open’ organiseren Sofie Lachaert en Luc Dhanis overnachtingen in hun studio in Tielrode. In de voormalige scheepswerf van meer dan 3000 m2 creëren de kunstenaars een scenografie en service op maat van hun gasten.

atelier lachaert dhanis
atelier lachaert dhanis© Franziska Krieck

Sofie Lachaert en Luc Dhanis maken samen al twintig jaar meubilair, objecten en contextuele installaties. Wie zich wil laten onderdompelen in hun wereld, kan een overnachting boeken in de ‘one and only’ suite: een slaapruimte met een bed (opgemaakt met Belgisch linnen), een badkamer met regendouche en Japans bad en verschillende belevingsruimtes. De hele site staat ter beschikking van de gasten. Je kunt er slapen, eten en alle kunst van naderbij bekijken.

Persoonlijke insteek

Indien gewenst zorgt het kunstenaarsduo voor een gepersonaliseerde scenografie. Ideaal voor wie iets te vieren heeft of gewoon zin heeft in een boeiende tweedaagse in een unieke omgeving. Het is een beleving waarbij de zintuigen centraal staan. Lachaert en Dhanis willen stilstaan bij de ‘gewone’ objecten die ons omringen en de aandacht vestigen op onze waarneming en het bewustzijn van de schoonheid in het alledaagse.

Prijzen vanaf 450 euro

Meer info en reservatie via welcome@atelierlachaertdhanis.com

atelier lachaert dhanis
atelier lachaert dhanis© Franziska Krieck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content