Oud en nieuw op de zilvermarkt van Seneffe

© .

Nu zondag 6 november grijpt de eerste grote en internationale zilvermarkt plaats in het wondermooie kasteel van Seneffe, een must voor alle liefhebbers van antiek en modern zilver.

En dat zijn er heel wat, want na een dipje veert de belangstelling voor antiek zilver snel weer op. Het is zo dat de prijzen voor oud zilver een tijdlang daalden. Dat had dan weer als voordeel dat het verzamelen nieuwe collectioneurs aantrok. Nu is de interesse voor antiek, vintage en modern zilver sterk aan het groeien. Je hebt dus enerzijds verzamelaars voor het heel antieke zilver uit de achttiende en negentiende eeuw, maar er is ook belangstelling voor de vooroorlogse periode, met het art deco zilver, en de moderne creaties uit de jaren ’50 en ’60.

Maar de Zilvermarkt staat ook open voor hedendaagse creaties. De plek is trouwens bijzonder interessant. Het kasteel van Seneffe is een parel uit het midden van de 18de eeuw en ligt in een riant park, en heeft de rijkste zilvercollectie van het land in huis.

De Zilvermarkt van Seneffe grijpt plaats op zondag 6 november van 10 tot 18u. Je kunt er stukken laten expertiseren en heel wat binnen- en buitenlandse handelaren bieden er zilverwerk aan. (PSW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content