Originele bladwijzers

© Valentina Trimani

Designers gingen creatief aan de slag met de bladwijzer zodat u zelfs in het donker de juiste pagina terugvindt.

Designers Sangwoo Nam en Valentina Trimani komen met originele varianten op de vierkantige post-its en pagina-aanwijzers op de proppen.

De Koreaanse designer Sangwoo Nam interpreteerde het woord bladwijzer wel heel letterlijk. Hij bedacht paginamarkeerders in de vorm van een boomblad en gaf er een passend groen kleurtje aan.

Deze post-its zien er niet enkel leuk uit, maar ze zijn ook handig wanneer u in uw favoriete tijdschrift een pagina wilt markeren. Hij stelde vorige maand op de internationale hedendaagse meubelbeurs ICFF in New York zijn groene hebbedingetjes voor.

Geen hinder

Ook designer Valentina Trimani gaf een eigen interpretatie aan de bladwijzer. Haar uitvinding ‘Lightleaf‘ is de ideale oplossing voor echte boekenwurmen die graag tot in de late uurtjes genieten van een goed verhaal. De lichtgevende pagina-aanwijzer zorgt voor de nodige verlichting zonder anderen te storen.

Door zijn compacte vorm, een smal rechthoekig strookje, is de Lightleaf handig om mee te nemen in de auto om tijdens nachtelijke ritjes toch nog de weg op de routekaart te vinden. Ook bij een stroompanne brengt de oplichtende markeerder raad.

Trimani maakte voor haar lichtgevende concept gebruik van oled’s, een nieuwere versie van de led-verlichting. Hier zijn het geen lichtpuntjes, maar wel paneeltjes die diffuus licht uitstralen.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content