Opkomende designduo’s tonen hun kunnen tijdens Biënnale Interieur 2014

Naast de gevestigde waarden krijgen ook beloftevolle designduo’s een plaats in de spotlights tijdens de 24ste editie van de Biënnale Interieur. De jonge wolven mogen een klaslokaal in de Broelschool opluisteren met hun ontwerpen.

Naast de gevestigde waarden krijgen ook beloftevolle designduo’s een plaats in de spotlights tijdens de 24ste editie van de Biënnale Interieur. De jonge wolven mogen een klaslokaal in de Broelschool opluisteren met hun ontwerpen.

De jonge Europese designduo’s krijgen elk een oud klaslokaal in de Broelschool, een nieuwe locatie op de Biënnale in de binnenstad van Kortrijk. Ze krijgen hier de kans om 50m2 naar hun hand te zetten. Pool en Dessuant-Bone uit Parijs en het Belgische Baroness O. werden uitgekozen door de Biënnale om deze uitdaging aan te gaan. Het volgens de organisatie een ‘relevante mix van Europees talent van verschillende achtergronden en nationaliteiten.’

Dessuant-Bone

Marie Dessuant studeerde af in product design aan de Arts Décoratifs de Strasbourg in product design en haar partner Philip Bone is een alumni van het Ravensbourne College of Design and Communication in Londen. Samen vormen ze het designbureau Dessuant-Bone, dat zich situeert in Parijs. Ze specialiseren zich in product design en interieurontwerp. Hun klanten komen uit verschillende leefwerelden en ze leggen zich toe op conceptontwikkeling en creatie. In Kortrijk stellen ze ‘The Permanent Collection’ tentoon, verwijzend naar het feit dat de exporuimte binnenkort vernietigd zal worden.

Pool

Léa Padovani, Frans en van Iraans-Italiaanse afkomst, en Sébastien Kieffer vormen samen Pool. Het duo leerde elkaar kennen in 2006 en vormde na debatten en discussies over de rol van design en de rol van objecten binnen een omgeving hun designstudio in 2010. Hun doel is om associaties tussen objecten, architectuur en beelden te onderzoeken. Naast de schoonheid en functie van een object, belichten zij ook de emoties en referentiepunten van design.

Baroness O.

Baroness O. bestaat uit Anne, interieur- en meubelontwerpster, en Hanna, communicatiespecialiste en all round interieurstyliste. In 2011 richtte Anne samen met zus Line de gelijknamige blog op. Deze bundeling van verhalen over design evolueerde naar een creatieve, multidisciplinaire studio. Gezien hun achtergrond balanceren Anne en Hanna tussen design en content, twee componenten die ze naar voor schuiven in hun creaties. ‘Het draait bij ontwerpen niet alleen om het pure design, maar ook om een top-notch communicatieaanpak errond, zowel voor klanten als eigen projecten. We stellen creatieve concepten voor, waarin ideeën en verhalen gekneed worden tot een uitgebalanceerd voorstel.’ (LP)

Praktisch

Biënnale Interieur

Broelschool – Guido Gezellepad, Kortrijk

van 17 tot en met 26 oktober 2014

Voor meer info en beeldmateriaal: www.interieur.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content