Opkomend creatief talent strijkt neer in Ronse voor Jong Bloed

Cas Moor © GF

Jong Bloed in Ronse is aan z’n zeventiende editie toe. Het makersfestival zet traditiegetrouw jong creatief talent in de spotlights. Meer dan twintig Belgische makers slaan hun tenten op in Be Factory op vijf en zes juni.

Fan van ‘Made in Belgium’? Dan moet je dit weekend in Ronse zijn. De familie Leenknegt nodigt opnieuw iedereen uit in de Vlaamse Ardennen om creatief talent van eigen bodem te leren kennen. Intussen gaat het festival al zeventien jaar mee.

Kunstenaars Jan en Daniëlle Leenknegt richtten het festival op om hun dochter Elisabeth en andere jonge Belgische ontwerpers de kans geven om hun creaties voor te stellen aan een breed publiek. Jong Bloed groeide inmiddels uit tot een heuse designersexpo, met heel wat opkomend talent. Je vindt er onder meer breigoed, lingerie, kunst, juwelen, lederwaren, zeep en keramiek. Elisabeth (Elisa Lee) en Jan Leenknegt stellen tijdens Jong Bloed ook hun eigen werk tentoon.

Honger en dorst zullen je niet overvallen tijdens het festival. Als tussendoortje zijn er à la minute gebakken wafeltjes van Life is Sweet en verfrissende limonades van Mirabel Limonade Atelier. Ook kan je deelnemen, na inschrijving, aan LET’S EAT, het Koreaans barbecue-concept van MOKJA! waarmee Ae Jin Huys Koreaanse keuken voorstelt.

Elisa Lee
Elisa Lee© GF

Praktisch

www.jongbloedexpo.be

Zaterdag 5 juni – van 13u tot 20u & Zondag 6 juni – van 11u tot 17u

Openingsfeest: zaterdag 5 juni – van 20u tot 22u

Dit jaar strijkt Jong Bloed neer in Be Factory in Ronse, waar creatief en circulair aan natuurlijk wonen gebouwd wordt.

Gebr. Dopchiestraat, 9600 Ronse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content