Opendeurdagen antiquairs & decorateurs

Rond het jaareinde zetten kunsthandelaren, antiquairs en decorateurs traditioneel de deuren open.

Het jaareinde is traditioneel een hoogtepunt voor kunsthandelaren, antiquairs en decorateurs. Wandelend van Antwerpen naar Maldegem ontdekken we riante zaken met opulente decors. Daarvoor houdt u het laatste weekend van november en eerste van december vrij.

De meeste initiatieven vinden we in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De Antwerpse antiquairs en kunsthandelaren organiseren al voor de 31ste keer Opendeurdagen. Als vertrekpunt neemt u bijvoorbeeld het Rubenshuis op de Wapper, waar de tentoonstelling ‘Willem van Haecht en de Antwerpse kunstkamer’ een mooie inleiding is. Daar vindt u meer info over de antiekzaken die u dan onder meer ontdekt in de nabijgelegen Leopoldstraat.
Maar ook rond Antwerpen valt er wat te ontdekken. Axel Vervoordt stelt zowel zijn kasteel als het Kanaal open in ’s Gravenwezel (www.axel-vervoordt.com). U kan ook het landhuis van decorateur Walda Pairon bezoeken in Heide-Kalmhout (Kapellesteenweg 544, www.waldapairon.be) of de fraai gedecoreerde hoeve van antiquair Charles-Henri Hermans in Boechout (Hellebinnenweg 14, www.polyedre.be).


Eind november en begin december organiseren ook de Gentse antiquairs opendeurdagen (www.kunst-antiek-design-gent.be). Daarvoor kan u bijvoorbeeld vertrekken via de zaak van De Pauw-Muller in Jakobijnenstraat 2 te Gent, voor een inspirerende stadswandeling. In Maldegem kan u ook terecht in het rijk versierde pand van decorateur Geoffroy Van Hulle (Noordstraat 143, www.geoffroyvanhulle.be).


Piet Swimberghe.

Data: 27 t/m 29 november en 4 t/m 6 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content