Op zolder gevonden gravure van Alberto Giacometti

Giacometti © d

Ik zie graag uit naar uw mening en mogelijke waardebepaling. Het is niet mijn bedoeling om onmiddellijk tot verkoop over te gaan maar de wetenschap dat ik wellicht toch een kleine ” schat op zolder ” had zou uiteraard erg aangenaam zijn.

Ik had ook het boek GIACOMETTI The complete Graphics and 15 drawings by Herbert C. Lust besteld en dit is juist zopas deze morgen toegekomen. Er zijn enkele die volledig in dezelfde stijl zijn zoals pag 42 Afbeelding 29. Chandelier ( La Suspension ) 1959 en pag 68 afbeelding 55 The Artist’ Mother Reading II 1965

De meeste litho’s in het boek zijn genummerd doch enkele niet. Is dit van belang alsook tevens de originele handtekening in Potlood op de ommezijde.

De grote verkleurde ruit op de achterzijde ( zie foto’s ) is veroorzaakt door het schutblad waar een ophang ring aan geplakt was om het kader op te hangen en de verkleuring is veroorzaakt door vervuiling gezien het werk nooit uit de kader is genomen. Het was achteraan nog dichtgeplakt met erg verouderde papieren plakband die nog volledig intact was.

Gravure van Alberto Giacometti.

De Zwitserse beeldhouwer en kunstschilder Alberto Giacometti (Borgonovo, 1901 – Chur, 1966) is natuurlijk een klinkende naam. Hij trok in 1922 naar Parijs waar hij al snel onder de invloed kwam van Henri Laurens, Jacques Lipchitz en Constantin Brancusi. Hij werd ook al gefascineerd door de Afrikaanse kunst en uiteraard het surrealisme. Joan Miro, Alexander Calder, Dali en André Masson werden zijn vrienden. Alberto Giacometti werkte ook samen met zijn broer Diego. Samen maakten ze heel wat kunstmeubels. Giacometti brak door in de jaren ’30 en werd een wereldster. Niet alleen zijn beelden, maar ook zijn tekeningen worden nog steeds enorm gewaardeerd. Dit is een prent naar een tekening. Om de waarde te weten zou het moeten onderzocht worden. Zo is het van belang of hij er de handtekening zelf op aanbracht. Misschien stond deze signatuur gewoon op de plaat, wat de waarde uiteraard vermindert. Een goede prent kan tot een 3.000 à 4.000 euro gaan. U kunt de prent best laten zien aan een kunsthandelaar of expert van een veilinghuis. Op de volgende site vindt u er ook meer informatie over: www.fondation-giacometti.fr.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content