Ontwerpen Mike&Maaike maken indruk in NY

© Mike&Maaike

Het behang van designduo ‘Mike&Maaike’ wijst de weg aan.

Met de ruimte-indeler ‘Swarm’, het functionele behang ‘Wayfinder wallpaper’ en de hellende kandelaar ‘Bias’ wil de industriële designstudio ‘Mike&Maaike’ indruk maken tijdens de Designweek in New York. Het bedrijf zoekt naar innovatieve oplossingen voor onder meer producten en meubels.

In plaats van de traditionele wegwijzers ontwierp het duo behangpapier dat de weg aanduidt. Internationale symbolen, zoals de typische man/vrouw afbeelding voor het toilet, werden op het behangpapier gedrukt. De louter decoratieve functie van de wandbekleding wordt nu ook functioneel.

Beweging

Het kleurrijke ‘Swarm’-ontwerp verdeelt grote ruimten in kleinere zones. De naam ‘Swarm’ verwijst naar een groep dieren, van ongeveer dezelfde grootte, die zich allemaal in dezelfde richting voortbewegen. Net zoals een kudde creëert de ruimte-indeler beweging op een grote oppervlakte.

Het laatste ontwerp van het duo daagt de zwaartekracht uit. De kaars in de ‘Bias’-kandelaar lijkt, door zijn subtiele helling, ieder moment omver te kunnen vallen.

Op de internationale hedendaagse meubelbeurs, ICFF, in de Amerikaanse metropool zullen de designs te bewonderen zijn. De designstudio bestaat uit de Nederlandse Maaike Evers en de Amerikaan Mike Simonian. Bekende klanten van het duo zijn Google en Xbox.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content