Ontdek de Wunderkammers van Rooigem tijdens opendeurdagen

Wunderkammer © .

Het landgoed Rooigem ligt in de polders tussen Brugge en Knokke. Het exterieur oogt middeleeuws, maar het interieur op en top hedendaags. Verwacht je echter niet aan de strakke hedendaagse stijl, de leefwereld van decorateur Jean-Philippe Demeyer is barok, hij houdt van Wunderkammers.

“Ik ben altijd eclectisch geweest,” zegt Demeyer, “ik hou van een mix aan stijlen, materialen en sferen.” Zijn oude landgoed oogt best mysterieus, wat nog versterkt wordt door de gedurfde interieurs vol kleuren en motieven, met een mix van vintagedesign, fiftiestrouvailles en oudheden.

Het interieur bestaat uit een hele reeks Wunderkammer-achtige interieurs. Het resultaat is helemaal van deze tijd. Elk jaar nodigt hij het publiek uit voor een aantal opendeurdagen. Telkens ondergaat het interieur een gedaanteverwisseling.

Praktisch

De opendeurdagen lopen vanaf vrijdag 15 mei tot en met 7 juni (16-17-22-23-24-29-30-31.5 en 5-6-7.6), in het kasteel Rooigem, Rooigem (aan de Aardenburgseweg) te 8310 Sint-Kruis-Brugge, van 14 tot 18u, www.rooigem.com.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content