Ontdek de mooiste Belgische ontwerpen met ‘Belgium’s Best Design’

Hadewijch Ceulemans verzamelde het werk van 48 Belgische designers in één boek en maakt haar lezer wegwijs in de wondere wereld van Belgisch design.

Hadewijch Ceulemans verzamelde het werk van 48 Belgische designers in één boek en maakt haar lezer wegwijs in de wondere wereld van Belgisch design. In ‘Belgium’s Best Design’ kan de lezer kennis maken met iconische ontwerpen zoals de Cubexkeuken van Louis Herman De Koninck (1930) en de .03 stoel van Maarten Van Severen. Ook designs van grote namen als Jules Wabbes (ca.1960) en Henry van de Velde (1900) komen aan bod.

De auteur besteedde ook heel wat aandacht aan meer recente creaties in haar werk, zoals de Overdose desk van Bram Boo (2007) en The Wedge van Linde Hermans (2013). In totaal wordt de lezer langs 48 interessante Belgische designs geloodst.

De selectie gebeurde op basis van meer dan 40 ’top 10 lijstjes’ met de favoriete objecten van Belgische designers, curatoren, verzamelaars, journalisten, etc. Deze lijstjes bevatten volgens Hadewijch Ceulemans een groot aantal bekende designs maar ook heel wat verrassende keuzes en (tot nu toe) onbekende ontwerpen. Voor de nieuwsgierigen onder ons werden deze lijstjes volledig opgenomen achteraan in het boek.

De laatste jaren schenken internationale kranten en magazines zoals The New York Times, La Repubblica, The Wall Street Journal en Wallpaper* Magazine steeds meer aandacht aan Belgische designers en hun werk. Als we dit boek onder de loep nemen, is dat ook helemaal geen verrassing. Hoewel het misschien moeilijk is de vinger te leggen op wat ‘Belgisch design’ nu precies inhoudt – er is namelijk geen typerende Belgische stijl, staat wel vast dat België barstensvol talent zit.

De 48 designs en hun makers worden in het boek in alfabetische volgorde gepresenteerd aan de hand van een korte tekst en een aantal (archief)beelden.

Hadewijch Ceulemans gaf bij Luster al eerder ‘Belgium’s Best Buildings’, ‘Living in Antwerp’ en ‘Belgische designers en hun interieur’ uit.

De tekst in het boek werd telkens in het Nederlands, Frans en Engels toegevoegd. Ideaal als cadeau voor internationale designlovers of om zelf te houden als salontafelboek.

De adviesprijs van het boek bedraagt 29,95 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel en online via www.uitgeverijluster.be .

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content