Online archieven architectuur

Nieuwe site biedt allerlei online informatie over architecten en gebouwen.

Steeds meer mensen zoeken in archieven informatie op over de bouwgeschiedenis van hun woning. Dat is leerrijk en nuttig, want deze info helpt ook bij een restauratie, opknapbeurt of herinrichting. Lang niet alle woningen werden ontworpen door een architect. Maar toch kan je er informatie over inwinnen bij het gemeentearchief waar heel veel bouwplannen worden bewaard. Sommige archieven hebben zelfs plannen van eeuwenoude panden in huis.

Maar nu is er ook een nieuw initiatief dat je op weg kan helpen. Het Centrum Vlaamse Architectuur Archieven slaat de handen in elkaar met het Vlaams Architectuur Instituut om een databank te bouwen van architectuurarchieven. Via de site cvaa.be diep je allerlei informatie op over architecten en gebouwen.

Het is tevens de bedoeling om archieven van architecten te helpen bewaren of te traceren. De site stelt je ook in verbinding met het Architectuur Instituut waardoor je ook allerlei informatie krijgt over architectuur. Je kunt ook andere archiefgebruikers en archiefbeheerders contacteren. Kortom deze site zal uitgroeien tot een waar communicatieplatform.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content