Onderzees huis

Een onderzees huis. Het lijkt iets uit een James Bondfilm, maar het Franse designbureau Franck Darnet gaat het ook echt realiseren.

Een onderzees huis. Het lijkt iets uit een James Bondfilm, maar het Amerikaanse bedrijf US Submarine en het Franse designbureau Franck Darnet hebben samen besloten het echt te realiseren.

Darnet en zijn collega-designer Karine Rousseau, beiden gespecialiseerd in het ontwerpen van yachten, zullen nog dit jaar de allereerste H20me-woning bouwen in de wateren van Belize, net boven Guatemala. Het volledig ecologische huis komt op 10 à 18 meter diepte in zee te hangen. ”Want dieper is de zichtbaarheid minder goed ”, zegt Darnet.

Centraal in de cilindervormige stalen onderwaterwoning zal een liftkoker de residenten met de opppervlakte verbinden. Daar bevindt zich dan een ponton waar boten kunnen aanmeren of een helikopter kan landen. ”We gebruiken dezelfde technieken als voor duikboten ” aldus de designer.

Het onderzeese paviljoen krijgt een oppervlakte van 340 m2 en wordt ingericht als een yacht, met een salon, keuken en drie slaapkamers, elk met hun eigen badkamer. Iedere ruimte zal een fantastisch uitzicht bieden op de onderzeese fauna en flora.

Franck Darnet voelde zich altijd al aangetrokken tot de zee. ”Ik heb in mijn leven twee passies: design en de zee ”, zo zegt hij. De H20me is wat hem betreft dan ook nog maar de eerste onderzeese woning in een lange rij. Kostprijs van de sprookjesachtige verblijfplaats: 10 miljoen dollar.

Céline Bouckaert/ Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content