Onderlegger Art Nouveau

3900739 © art nouveau

Beste Piet , heb een lederen onderlegger in dik leder gekocht op een rommelmarkt . Fel vervuild maar met een mooie Jugendstil decoratie en getekend . De moeite waard om na te kijken ?Mvg

Beste Piet , heb een lederen onderlegger in dik leder gekocht op een rommelmarkt . Fel vervuild maar met een mooie Jugendstil decoratie en getekend . De moeite waard om na te kijken ?

Mvg

Art Nouveau.

Qua stijl gaat het ontegensprekelijk om art nouveau, maar ik ben er niet zeker van dat het art nouveau uit de tijd is. De art nouveau werd herondekt in de jaren ’70 en bleek al snel een inspiratiebron voor veel creatievelingen. Vooral de signatuur doet me twijfelen. Het stuk werd gesigneerd door Chris Dehulster f (f. van fecit). Een art nouveaukunstenaar zou dit nooit op deze manier tekenen, maar signeren met zijn initialen of zijn naam in art nouveaustijl schrijven. Dit lijkt me een jonge signatuur. Mocht dit fraaie stuk leder vervaardigd zijn in de jaren ’70, quasi een halve eeuw geleden, dan kan het ok best vuil zijn…. Het is wel een fraai stuk handsierwerk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content