Om je ogen uit te kijken: zeven thuiskantoren die zin geven om te werken

foto Jan Verlinde
Amélie Rombauts
Amélie Rombauts Journalist Knack Weekend

Gebrek aan inspiratie of nood aan wat dagdromen? Knack Weekend dook in de archieven en verzamelde een resem interieurparels. Deze week: thuiskantoren die zin geven om er weer volop in te vliegen.

Helemaal Japandi

Een bureau geïnspireerd door Japanse ryokans. Hier is geen sprake van rijstpapieren schuifwanden, wel van reguliere wanden die opgedeeld werden met houten latten. De glazen nis met zicht op de traphal is de favoriete leesplek van de bewoners.

Uit de kast

De Franse binnenhuisarchitecte Marianne Evennou – de Koningin der Kleine Ruimtes – staat bekend om de manier waarop ze elke vierkante centimeter in een huis weet te gebruiken. In deze Parijse microflat integreerde ze een werkruimte in de slaapkamer.

foto Stephan Julliard
foto Stephan Julliard

Half verzonken is half gewonnen

Architecten Francesca Bonne en Veerle Van de Walle – samen Altu – voegden een half verzonken volume toe aan een oude bungalow waarin deze bureauhoek werd ondergebracht. Je waant je er meteen in het Californië van Schindler, Koenig en Neutra.

foto DEPASQUALE+MAFFINI
foto DEPASQUALE+MAFFINI

Interne zaken

Via een wandkast loop je vanuit de 17de eeuwse leefruimte van deze woning naar de traphal. Atelier Vens Vanbelle voorzag er ruimte voor een klein werkstation dat via een binnenraam zicht heeft op de lichtrijke traphal.

foto Tim Van de Velde
foto Tim Van de Velde

Kleur en orde

Haar winkel is een begrip onder vintagefans, haar zin voor kleur alom geprezen. De bureauhoek van Paulette Van Hacht bestaat uit vintage trouvailles op een achtergrond in ossenbloedrode kalkverf. De blauwe betonsculptuur komt van Jef Meyer.

foto Jan Verlinde
foto Jan Verlinde

Chief executive woonkamer

In Kortrijk gaf Patrick Six een eigentijdse uitstraling aan het oud landhuis dat hij zelf bewoont. In de woonkamer maakte hij plaats voor een bureauhoek. De tafel is omringd met Diamondstoelen van Bertoia en een EA101 van Eames. Het wandrek van staal en marmer ontwierp Patrick Six zelf.

Foto Jan Verlinde
Foto Jan Verlinde

Hoekvisie

Een bureautafel hoeft niet altijd midden in de kamer te worden neergepoot, dit bewijst Serge Anton met glans in zijn vakantieverblijf in de Ardennen.

Foto Serge Anton
Foto Serge Anton

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content