Om je ogen uit te kijken: zeven balkons en terrassen waar het altijd zomert

Zelfgebouwd uit gerecupereerd materiaal, het terras van Arnaud Vanrafelghem in Gent © Jonah Samyn
Amélie Rombauts
Amélie Rombauts Journalist Knack Weekend

Gebrek aan inspiratie of nood aan wat dagdromen? Knack Weekend dook in de archieven en verzamelde een resem interieurparels. Deze week: balkons en terrassen waar het altijd zomert.

Gents arendsnest

Arnaud Vanrafelghem woont samen met zijn dochter Lou in een dakappartement dat hij in fases verbouwt. Op zijn terras omringt hij zich met zelfgemaakte meubelen, gerecupereerd uit de materialen die hij afbreekt.

Hoog boven Brussel

Het terras van Dimitri Jeurissen
Het terras van Dimitri Jeurissen © Jan Verlinde

In de woning van Dimitri Jeurissen leidt een spoor van kunst, boeken, verhalen en veel trappen naar een dakverdieping waar deze bijzondere verrassing wacht. Op het dakterras komt de hele familie samen. Dankzij de ramen die als garagepoorten omhoog kunnen, is er geen onderscheid tussen binnen en buiten.

In ’t hart van ’t stad

Het terras van Charlotte Van Eccelpoel en Kristof Huysecom katapulteert je naar de Provence. De tuinstoelen maken deel uit van de collectie van Fermob - Foto Jan Verlinde
Het terras van Charlotte Van Eccelpoel en Kristof Huysecom katapulteert je naar de Provence. De tuinstoelen maken deel uit van de collectie van Fermob – Foto Jan Verlinde

Met hun zin voor kleur en een stel groene vingers creëerden Charlotte Van Eccelpoel en haar man Kristof Huysecom een klein sanctuarium midden in Antwerpen.

Vakantievibes in Hulst

De tuinmeubelen komen uit de Zebra-collectie van Fast - foto Piet-Albert Goethals
De tuinmeubelen komen uit de Zebra-collectie van Fast – foto Piet-Albert Goethals

Na ingrijpende verbouwingen door interieurarchitect Arjaan De Feyter ziet een sprookjesachtig interbellumhuis in het hart van Hulst er nog steeds ‘van vroeger’ uit, maar tegelijk voelt het ook aan als ‘nu’. Hij koos voor diepgroen als signatuurtint doorheen het huis. Hetzelfde groen duikt ook op in de tegels van de stadstuin.

Peter Pan terras

Hoge funfactor bij stylist Nicola Formichetti in New York - foto Marthe Hoet
Hoge funfactor bij stylist Nicola Formichetti in New York – foto Marthe Hoet

In een serrewoning op het dak van een pakhuis, downtown New York, richtte stylist Nicola Formichetti zijn interieur in als een kinderdroom. Daar horen geen doordeweekse tuinmeubelen bij, wel paddenstoelvormige tafels en stoelen. Online gevonden bij de uitverkoop van een kleuterschool.

Sixties aan de Reien

Een stukje Zambia aan de Reien op het terras van Inge Watteeuw - foto Jan Verlinde
Een stukje Zambia aan de Reien op het terras van Inge Watteeuw – foto Jan Verlinde

In haar appartement combineert architecte Inge Watteeuw haar passie voor Afrika met sixtiesmeubelen die ze uit haar ouderlijke woning recupereerde. De zitting van deze stoel liet ze overtrekken met stof die ze meebracht uit Zambia, waar ze jarenlang woonde.

Travertijn sunblock

Een minimalistisch penthouseterras in travertijn, getekend Dieter Vander Velpen - foto Verne
Een minimalistisch penthouseterras in travertijn, getekend Dieter Vander Velpen – foto Verne

Wanneer je buitenruimte beperkt is, moet je creatief zijn met de elementen die je omringen. Architect Dieter Vander Velpen maakte van een kale bakstenen uitkijkmuur een verticale moestuin. Bij het lagergelegen deel werd een zitbank geïntegreerd. De tuinmeubelen van Dedon en Paola Lenti en het tapijt van Limited Edition zijn te vinden bij ’t Huis Van Oordeghem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content