Om je ogen uit te kijken: zes kamers en hoeken in huis waar je me-time kunt vieren

Tafel van Willy Van der Meeren, gecombineerd met Stoel A van Lucien Engels. © Jan Verlinde
Amélie Rombauts
Amélie Rombauts Journalist Knack Weekend

Gebrek aan inspiratie of nood aan wat dagdromen? Knack Weekend dook in de archieven en verzamelde een resem interieurparels.

Gevonden voorwerpen

In deze hoek komt Natascha Brees – die samen met haar man David De Brauwer een designantiek runt, Vintage Design Point – tot rust aan een tafel van Willy Van der Meeren dat gecombineerd wordt met Stoel A van Lucien Engels. Van daaruit heeft ze zicht op de woonkamer.

Hokjesdenken

De bewoners van dit piepklein appartement in Parijs verwachtten één open ruimte terug te krijgen na de renovatie door interieurarchitecte Marianne Evennou. Ze deed net het tegenovergestelde en verdeelde alles onder in aparte kamers, gescheiden door atelierramen. In dit hoekje staat een salontafel van de Franse interieurketen Caravane op een tapijt van Kilims Ada.

Foto Stephan Julliard
Foto Stephan Julliard

Future proof

Deze leeshoek vind je terug bij re:future Lab in Berlijn. Het is een semi-privatieve galerij met als belangrijkste missie het verkennen en stimuleren van nieuwe verhalen voor een nieuwe toekomst. Kunstenaar en oprichter van re:future Lab Madeleine Schwinge werkte samen met de Deense architect Sigurd Larsen aan het ontwerp van de hele hybride locatie.

Foto Thomas Wiuf Schwartz voor REFORM
Foto Thomas Wiuf Schwartz voor REFORM

Stapelgek

In dit Italiaanse palazzo worden de boeken niet gerangschikt maar gestapeld. De bewoners kozen voor een fauteuil van Salda Arredamenti, een meubelbedrijf dat in 1870 werd opgericht en sindsdien van generatie op generatie beheerd wordt door de familie Besana.

Foto Giulio Oldrini voor SALDA ARREDAMENTI
Foto Giulio Oldrini voor SALDA ARREDAMENTI

Geen toeval

Interieurarchitecte Inge Watteeuw creëerde voor zichzelf een leeshoek aan de haard met een Eames schommelstoel. Ze deelt haar voorliefde voor donkere tinten met Permeke die haar als kind al fascineerde.

foto Jan Verlinde
foto Jan Verlinde

Dubbelhoog

Oud-journalist/wereldreiziger en Brusselse verhalenverteller Alexandre Delvaux liet een dubbelhoge bibliotheek ontwerpen voor zijn verzameling strips en klassiekers uit de wereldliteratuur.

Foto Tim Van de Velde
Foto Tim Van de Velde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content