Om je ogen uit te kijken: acht badkamers waarin je de hele dag zou willen vertoeven

Een driehoekige inloopdouche van Objekt Architecten - foto Bert Vereecke

Gebrek aan inspiratie of nood aan wat dagdromen? Knack Weekend dook in de archieven en verzamelde een resem interieurparels. Deze week: badkamers waar je ochtendroutine eindeloos mag uitlopen.

Beam me up, Scotty

Een sixties badkamer die er geen is. Altu creëerde deze nieuwbouw badkamer met diepblauwe tegels en lichtkoepel in de jarenzestigbungalow van een koppel estheten. Zij baden ’s nachts met zicht op de sterrenhemel.

Nieuwbouw ademt sixties. Een ontwerp van Altu
Nieuwbouw ademt sixties. Een ontwerp van Altu© DEPASQUALE+MAFFINI

Tête à tête aan de wastafel

Een gestileerde wastafel voor twee getekend Hans Verstuyft
Een gestileerde wastafel voor twee getekend Hans Verstuyft© Jan Verlinde

Visuele rust vormt de rode draad doorheen deze woning. Architect Hans Verstuyft ontwierp daarom een ronde gestyleerde wastafel in een badkamer die voor de rest achter kasten verdwijnt.

Roze Mosa

foto Jan Verlinde
foto Jan Verlinde

Voor haar eigen badkamer met open inloopdouche koos interieurarchitecte Kim Verbist voor roze Nederlandse Mosa-tegels. De wastafels van Alape zijn van plaatstaal, de lampen van Zangra.

Om ter strakst

foto Stephan Julliard
foto Stephan Julliard

Olivier en Hélène Lempereur ontwierpen een museale badkamer voor een koppel ondernemers dat Brussel inruilde voor Knokke.

Art re-nouveau

De verlichte onyxpanelen zorgen voor extra sfeerlicht - © Nicholas Worley
De verlichte onyxpanelen zorgen voor extra sfeerlicht – © Nicholas Worley

In Londen koos Luke Chandresinghe van Undercover voor onyx om van een kleine ruimte een luxueuze art nouveau badkamer te maken. De flinterdunne, gelamineerde onyxpanelen worden samengehouden door een bronzen raamwerk. Omdat het daglicht niet voldeed om het gewenste effect te bekomen, werden de onyxpanelen aan achterzijde extra verlicht.

Bosbad in huis

Eén van de hutten van Les Cabanes de Rensiwez waar je kunt verblijven - foto Stephanie Bodart
Eén van de hutten van Les Cabanes de Rensiwez waar je kunt verblijven – foto Stephanie Bodart

Aan de oevers van de Ourthe, in Houffalize, vind je Les Cabanes de Rensiwez. Op het domein, pal in het natuurreservaat Deux Ourthes, vind je een dertigtal hutten waar je kunt verblijven. De houten badkuip en wilgen hemel zorgen voor een instant cabin gevoel, ook als je ver weg van het bos woont.

Een driehoekige inloopdouche van Objekt Architecten
Een driehoekige inloopdouche van Objekt Architecten © Bert Vereecke

Uit de oude doos

Bij de uitbreiding van een boerderij in Ninove schoven Objekt Architecten een nieuw volume in het bestaand gebouw. Geen vierkant deze keer, maar een parallellogram. Zo ontstond een driehoekig leitmotiev doorheen de woning, inclusief deze piramidale inloopdouche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content