Oliver van Durlet wint Red Dot Award 2014

Het Belgische designmeubelbedrijf Durlet heeft met de salontafelcollectie Oliver de Red Dot Award in de wacht gesleept. De winnaar werd gekozen door een 40-koppige jury uit inzendingen vanuit 53 landen.

Het Belgische designmeubelbedrijf Durlet heeft met de salontafelcollectie Oliver de Red Dot Award in de wacht gesleept. De winnaar werd gekozen door een 40-koppige jury uit inzendingen vanuit 53 landen. Uit 4.815 inzendingen werd de salontafelcollectie Oliver gekozen als winnaar van de Red Dot Award 2014. Deze collectie werd ontworpen door designer Alain Monnens.

Het uitgangspunt van de ontwerper was een optische illusie dat je om op drie punten te steunen op een grondvlak, geen drie zijden van een driehoek nodig hebt.

De salontafelfamilie bestaat uit een wandtafel en enkele bredere en wijdere ronde koffietafels. Dit maakt het mogelijk om naar wens je eigen ideale salontafel-scenografie te creëren.

Oliver werd vervaardigd met een minimum aan materiaalmanipulaties – een massieve metalen staaf wordt gebogen en vervolgens gekoppeld aan een plaat . De geslepen randen van het tafelblad maken het ontwerp visueel lichter en het tafelblad zelf kan worden uitgevoerd in gebeitste eik, bekleed met leder, of gelakt. De basis kan worden uitgevoerd in zwart of chroom.

Oliver kan van jou zijn vanaf 451 euro. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content