Nieuwe designcollecties bij Bulo

Designproducent Bulo verrast met heel wat nieuwe collecties.

Designproducent Bulo verrast met heel wat nieuwe collecties, een leuke shop in Elsene en schitterende remakes van Jules Wabbes.

Zopas opende Bulo een grote winkel in een van leukste shoppingbuurten van Brussel, in de Edelknaapstraat, tussen het Kasteleinplein en de Waterloosesteenweg. Er valt heel wat te ontdekken. Vooreerst toont Bulo de eerste heruitgaven van de Jules Wabbes-collectie, uit de jaren ’50 en ’60, zoals de tafel Gérard Philippe en de Louisestoel in hedendaagse kleuren. Je kunt er de prototypes bewonderen van de lampen van Wabbes die door Wever & Ducré worden geproduceerd.

Daarnaast pakt Bulo uit met de OA.K-collectie als onderdeel van hun MMToday-project. “MM staat voor Mechels Meubel,” legt huisdesigner Luc Vincent uit, “met deze nieuwe reeks brengen we een ode aan de Mechelse meubeltraditie met meubilair van massief, onbehandelde eik, vervaardigd in ons land. Van mijn OA.K-collectie klikken de tafels in elkaar en kies je stoelen met verschillende soorten stof.

Straks wordt de MMToday collectie uitgebreid met een tafel van Claire Bataille.” Daarnaast brengt Bulo ook nieuwe poefen uit, onder de naam Ouf de Poef, bekleed met Kvadrat stoffen naar keuze. “Het is de bedoeling dat je al die stoffen door elkaar gebruikt om het interieur meer vrijheid te schenken, opdat niet alles op elkaar gaat lijken.” Met deze gepersonaliseerde design speelt Bulo inderdaad in op een nieuwe trend.

Piet Swimberghe

Buloshop, Edelknaapstraat 109 te Elsene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content