Nieuwe designbeurs eert hedendaagse collector’s items

Camp Design © .

De nagelnieuwe beurs COLLECTIBLE is behoorlijk uniek: ze is enkel gewijd aan 21e-eeuws hedendaags collectiedesign. Centraal staan dus stukken die uniek zijn of slechts in beperkte oplage verkrijgbaar zijn.

Met haar centrale ligging in Europa wil de nieuwe Brusselse beurs een ontmoetingsplek creëren voor de hele sector. De belangrijkste internationale avant-gardegalerijen en ontwerpers zullen op COLLECTIBLE aanwezig zijn. Ze werden geselecteerd door een comité van vier persoonlijkheden die hun sporen verdiend hebben in de designwereld: Jan Boelen, Tony Chambers, Maria Cristina Didero en Pascale Mussard. De organisatoren hebben daarnaast een reeks jonge ontwerpers uitgenodigd die bekend staan om hun eigenzinnige kijk en vernieuwende aanpak.

‘We willen beantwoorden aan de steeds groter wordende vraag van designliefhebbers, kunstverzamelaars, professionals uit verwante sectoren en culturele instanties die zich bezighouden met hedendaags design,’ zo verklaren initiatiefneemsters Clélie Debehault en Liv Vaisberg de keuze voor hedendaags collectiedesign. ‘Deze radicale positionering sloeg onmiddellijk aan bij het selectiecomité, en de galerijen, verzamelaars en designliefhebbers reageerden enthousiast. Met dit project, dat mooie verrassingen belooft, willen we zorgen voor een vernieuwende aanpak in de kunst- en designsector.’

Valentin Loellman
Valentin Loellman© .

De belangrijkste internationale avant-gardegalerijen – waaronder Camp Design uit Milaan, Gosserez en Tools gallery uit Parijs en Mobilab uit Lausanne, staan er naast toonaangevende Belgische galerijen als Maniera, Valerie Traan, Victor Hunt en Spazio Nobile. Ook ontwerpers en studio’s als Atelier lachaert dhanis, Ben Storms, Charles Kaisin, Gerard Kuijpers, Lionel Jadot en Xavier Lust zullen op COLLECTIBLE aanwezig zijn.

Praktisch

Collectible vindt plaats van 7 tot 11 maart 2018 in het Brusselse Vanderborght- gebouw, pal in het centrum van de hoofdstad.

Toegangsticket: 12 €

Korting (+65 / – 26 jaar): 10 €

Gratis toegang onder de 18 jaar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content