Nieuwe conceptstore brengt Scandinavisch design

© Ans Brys

Fans van design uit het hoge noorden kunnen voortaan bij espoo. terecht.

Zuiverheid, functionaliteit en eenvoud. Dat is waar Scandinavisch design rond draait. Al geeft het nieuwe nordic design een creatieve twist aan die basiswaarden. Liefhebbers van dat design uit het hoge noorden kunnen voortaan bij het Antwerpse espoo. terecht.

“Zowel mijn vriendin als ik hebben een zwak voor hedendaags Scandinavisch design, maar we vonden dat het in België ontbrak aan een plaats waar al die geweldige objecten samen te vinden zijn”, vertelt zaakvoerder Dries Brys.

Niet alleen hun voorliefde, ook het concept dat ze voor ogen hadden voor hun winkel leidde de twee in de richting van het Scandinavische design. “We wilden een winkel die, in tegenstelling tot de meeste, geen samenraapsel is van designmerken uit alle hoeken van de wereld. Onze winkel moest één wereld zijn. En die wereld moest eenvoud, zuiverheid en natuurlijke elementen uitstralen”, stelt Brys.

Naast meer gekende merken als Muuto, Normann Copenhagen en Design House Stockholm verkoopt espoo. Scandinavische collecties van Hay, Swedese en Asplund. Daarnaast biedt espoo. een nieuwe techniek van printen op glas aan.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content