Nieuw adresje voor vintage design

© Frederic Hooft

Vintagedecorateur Frederic Hooft en de vermaarde koks Stefan en Kristof Boxy openen samen de interieurzaak N°33.

In de buurt van Sint-Martens-Latem openen vintagedecorateur Frederic Hooft en de vermaarde koks Stefan en Kristof Boxy een nieuwe interieurzaak met exquise design en vintage.

De interieurs van Frederic Hooft werden al vele malen in ons blad gepubliceerd. Als decorateur bouwde hij een naam op als vintageantiquair die steeds op zoek is naar waardevolle designstukken met een verleden.

Maar ook de broers Stefan en Kristof Boxy zijn bekende collectioneurs met een geraffineerde smaak. In hun prachtige woningen vind je authentieke stukken van bijvoorbeeld Le Corbusier, Perriand, Wabbes, Engels of Van Der Meeren.

Oud en nieuw

Hooft werkt al een tijd samen met de Boxy’s. Ook de nieuwe designgalerij N° 33 wordt een gezamenlijk project. Het interieur van de ruimte is op en top hedendaags, maar het exterieur is rustiek. De locatie is een romantische schuur in New Englandstijl ontworpen door architect Stéphane Boens.

Het trio pakt uit met een vrij exclusieve collectie met zowel meubels van Wabbes, Grey als Van Severen. Maar ze tonen ook meubels en objecten van jonge Poolse ontwerpers en antieke Oosterse karpetten, die steeds vaker met antiek design worden gecombineerd.

Piet Swimberghe

De nieuwe zaak gaat donderdag 26 augustus definitief van start. N°33 vind je in de Klapstraat 33 te 9831 Deurle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content