NEX ontwerpt Eureka-buitenpaviljoen

© NEX architecture

Dit paviljoen is zo ontworpen dat het lijkt op de nerven van een groot blad.

Het prijzenwinnende, Britse architectenbureau NEX heeft een speciaal buitenpaviljoen ontworpen voor de Eureka Garden in Londen. Het paviljoen werd eind mei geopend tijdens de jaarlijkse Chelsea Flower Show in Londen. Binnenkort wordt het gebouwtje, samen met de tuin, integraal verplaatst naar de Kew Gardens in New York. De buitenzijde van het paviljoen is zo ontworpen dat het van ver lijkt op de nerven van een groot blad. Tussen de houten draagconstructie is gerecycleerd plastiek aangebracht om de wind buiten te houden. Binnen zijn houten stoelen geplaatst, waar voorbijgangers even kunnen verpozen.

Het Eureka-paviljoen en de Eureka-tuin werden ontworpen in opdracht van de Britse krant The Times en diens wetenschappelijke magazine Eureka. De tuin zelf is een ontwerp van tuin- en landschapsarchitect Marcus Barnett. Met zijn ontwerp wil hij het belang van planten voor zowel de mens als de wetenschap benadrukken. Alle planten in de tuin hebben een geneeskundig, commercieel of industrieel doel.

Van juli tot en met december 2011 zijn de Eureka-tuin en het paviljoen open voor het publiek. Niet in Londen, maar wel in de Kew Gardens in New York.

Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content