Neutelings Riedijk ontwerpt ACC Antwerpen

De architecten van het MAS nemen nu ook het nieuwe havencoördinatiecentrum onder handen.

De haven van Antwerpen krijgt er nog maar eens een spiksplinternieuw gebouw bij. Het Nederlandse architectenbureau Neutelings Riedijk, dat ook het Antwerpse MAS ontwierp, is door de Vlaamse regering aangesteld om een nieuw havencoördinatiecentrum te ontwerpen.

Het huidige coördinatiegebouw in de Antwerpse haven voldeed al een tijdje niet meer aan de moderne standaarden. Het nieuwe havencoördinatiecentrum van Neutelings Riedijk moet één efficiënte werkvloer creëren om te kunnen zorgen voor een vlotte en veilige scheepsafhandeling op de Schelde.

Met het ACC in het noorden en het Nieuw Havenhuis – een ontwerp van de Londense toparchitecte Zaha Hadid – in het zuiden beschikt de haven van Antwerpen binnenkort over twee prachtige, nieuwe gebouwen, die als een baken zullen fungeren in de Antwerpse skyline.

Het nieuwe havencoördinatieplatform ACC te Antwerpen zal normaal klaar zijn begin 2014. De kostprijs van het project wordt geraamd op 15 miljoen euro. Het nieuwe Havenkantoor van Zaha Hadid is ook voor 2014 gepland.

Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content