Nederlandse meubelproducent Ahrend valt in de prijzen

© Ahrend

De Nederlandse organisatie Designlink reikte ‘Erkenningen van Goed Industrieel Ontwerp’ uit.

Vorige week reikte het Nederlandse Designlink de GIO Erkenningen (Erkenningen van Goed Industrieel Ontwerp) uit. Meubelproducent Ahrend viel daarbij vier keer in de prijzen. De winnende producten zijn: Ahrend 360, Ahrend 315, Ahrend p h i l i l i n k en Ahrend Four_Two.

Ahrend 360 is een stoel gemaakt door FLEX the INNOVATIONLAB. Het kader van de stoel is uit magnesium vervaardigd waardoor de stoel ultralicht is en erg weinig energie verbruikt bij de productie.

De tafel Ahrend 315 van ontwerper Bert van de Aa heeft een opmerkelijke, eigenzinnige ronde vorm. Het design is gericht op kantoorgebruik; de holle poten en een opengewerkte hoek bieden ruimte voor kabels en snoeren.

Ook België valt een beetje in de prijzen bij de erkenning van Ahrend p h i l i n k, de tafel is immers van de hand van Belgische architecten Voet en Theuns. Ook deze tafel is met een kantoorruimte in het achterhoofd gecreëerd. De vorm van het tafelblad maakt het mogelijk dat u hem ‘linkt’ aan een tweede, een derde, een vierde,… tafel.

De laatste in het rijtje van vier is de Ahrend Four_Two-tafel. Dit ontwerp bestaat in een tweepootsversie, ontworpen door Wijtse Rodenburg, en een vierpootsversie van Lieke van Gool. De brede tafel is verstelbaar in hoogte en helemaal recycleerbaar.

De GIO Erkenningen worden jaarlijks georganiseerd door Designlink. Deze onafhankelijke organisatie heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland. Bij de GIO Erkenningen wordt er rekening gehouden met de esthetiek, functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze van een ontwerp.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content