NAU ontwerpt reizend hotel

© NAU

Dit futuristische hotel past zich volledig aan uw wensen aan.

Het Duitse architectenbureau NAU heeft een ‘reizend’ hotel ontworpen dat zich aanpast aan de plaats waar het zich bevindt.

Het futuristische hotel, dat de naam ‘Living Roof’ kreeg, is opgebouwd uit drie onafhankelijke entiteiten (exterieur, middenstuk en interieur). Het interieursegment kan naar wens door de hotelgast worden verschoven zodat de vaste meubels in drie verschillende standen kunnen worden gezet. Zo kan het bed worden getransformeerd tot loungestoel of naar het plafond worden afgewend om meer ruimte te creëren. Ook de buitenste segmenten zijn regelbaar naargelang de omgeving.

Ecologisch hotel Het hotel draait bijna volledig op hernieuwbare energie. Op de buitengevels zijn zonnepanelen aangebracht en door de bijzondere vorm van het hotel wordt de wind vanzelf naar meerdere windturbines geleid. Ook het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik.

Geen personeel In het reizende hotel heeft u geen last van rondlopend personeel. Gasten worden welkom geheten door een computerscherm dat informatie geeft over de plaats waar het hotel zich bevindt en welke eetspecialiteiten er in de buurt zijn.

Het prototype van het hotel zal in 2012 klaar zijn. De definitieve versie wordt in 2014 verwacht. De bedoeling is dat het hotel om de twee jaar een andere staanplaats krijgt.

Tine Vandeweyer/V.F.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content