Namaak Amerikaans icoon

Beeld van Frederic Remington © d

Mijn ouders hebben een bronzen beeld “Mountain Man” van Frederic Remington dat ze ooit, 40 à 45 jaar geleden, gekocht hebben op een

kunstveiling (we weten niet waar en vinden ook geen certificaat terug). Daar mijn vader onlangs overleden is en het ouderlijk huis + inboedel verkocht wordt, zouden we graag een idee hebben van de authenticiteit en de waarde van dit beeld en via welke weg we dit te koop kunnen aanbieden.

Het beeld is 71 cm hoog en in zeer goeie staat.

Een geschenkje voor Trump.

Geef toe, dit beeld zou niet misstaan op het bureau van Donald Trump. Het oorspronkelijke ontwerp is immers van een illustere Amerikaanse kunstenaar, Frederic Remington (1861 – 1909) die als schilder en beeldhouwer de Far West vereerde en ontelbare beelden heeft gemaakt van cowboys, indianen en de U.S. cavalry. Deze beelden werden ontelbare malen afgegoten en waren enkele tientallen jaren geleden weer in de mode. Maar ook nu nog zijn ze erg populair. De authentieke geuten brengen soms 30 à 80.000 euro op. Maar de meeste exemplaren die in omloop zijn, zijn nageuten van geringe waarde. Dat merk je ook meteen aan de veilingresultaten, waar de nageuten blijven steken op een paar honderd euro. Ook dit is een nabootsing, dus hooguit een paar honderd euro waard en vermoedelijk niet eens zo makkelijk verkoopbaar…..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content