Nagelnieuwe kunstbeurs in Brussel

© Kamilla Regent

Na designers verwelkomt The White Hotel nu 36 galeries in zijn kamers.

Het gaat de kunstmarkt niet helemaal voor de wind, maar toch worden er nieuwe initiatieven genomen: goed zo! In het Brusselse designhuis The White Hotel (Louizalaan 212) grijpt ‘The first Brussels Drawing Fair’ plaats.

Er is wel degelijk plaats voor nieuwe kunstbeurzen, met een “menselijk” aanbod. Bedoeld wordt: met betaalbare kunst. Want topbeurzen voor de culturele jetset zijn er al genoeg.

Dit volk zal trouwens ook wel een kijkje gaan nemen op deze nieuwe beurs waar alles toch een stukje meer betaalbaar zal zijn. Waarom? Omdat zo’n toffe beurs op een leuke locatie toch ook wel wat heeft. En nadien pochen dat je ook daar iets vond, zal goed staan op een cocktailparty…

In de verschillende kamers van The White krijgen 36 galeries uit binnen- en buitenland een plaatsje. Ze verkopen enkel werk op papier, dus lang niet alleen tekeningen. Daarom illustreren we ons verhaal met een collage van Ramon Enrich die gebracht wordt door de Zuid-Franse Galerie Kamila Regent.

Piet Swimberghe

The First Brussels Drawing Fair in The White Hotel (Louizalaan 212) open op vrijdag 23 april van 7 tot 11u, zaterdag 24 april van 10 tot 22u en op zondag 25. april van 10 tot 19u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content