Nachtelijke erotiek in het Zoute

Vrijdagnacht 6 augustus worden in Knokke-Het Zoute alle remmen losgegooid voor de ‘Zoute Night’.

Vrijdagnacht 6 augustus worden in Knokke-Het Zoute alle remmen losgegooid voor de ‘Zoute Night’.

De Nacht van Het Zoute is een exclusief evenement dat al vele jaren succes heeft en waarbij een aantal kunstgaleries, interieurzaken en exquise boetieks hun deuren tot in de late uurtjes openen voor een cocktailnacht.

Op de meeste plaatsen geraak je niet binnen zonder uitnodiging, wat de nacht een extra exclusief tintje schenkt. Maar in sommige galeries is dat toch geen probleem.

Zo moet je zeker een bezoek brengen aan de Offa Gallery (Kustlaan 122), waar op die avond een uitzonderlijke tentoonstelling wordt geopend van 17 originele werken van Félicien Rops (1833 – 1898).

Geduldig verzamelwerk

Die beroemde Waalse graficus veroverde en choqueerde de wereld met ondeugende prenten en tekeningen. Zijn symbolistisch en ietwat surrealistisch geladen erotische schetsen en schilderijen blijven inspireren en fascineren.

Kunsthandelaar Olivier Fayt deed er enkele jaren over om zijn 17 werken samen te brengen. Het gaat om een tiental aquarellen, een zevental etsen en enkele tekeningen. De expo Rops loopt tot eind september.

De dag na de Zoute Night kan je, tot 15 augustus, in het cultuurcentrum Scharpoord terecht voor de 35ste kunst- en antiekbeurs Art Nocturne.

Piet Swimberghe

Zoute Night, 6 augustus in Knokke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content