Multifunctioneel paviljoen van Prada

Het OMA en de Nederlandse architect Rem Koolhaas ontwierpen het verplaatsbare paviljoen in opdracht van het Italiaanse modehuis Prada.

‘Prada Transformer’ zo luidt de naam van een futuristisch nieuw multifunctioneel designpaviljoen. Het ‘Office for Metropolitan Architecture’ en de Nederlandse architect Rem Koolhaas ontwierpen het verplaatsbare paviljoen in opdracht van het Italiaanse modehuis Prada. De ‘Prada Transformer’ moet een cultureel en artistiek centrum worden.

Het paviljoen bestaat uit een ingewikkelde constructie van een driehoekige piramide met een kruisvormige, een ronde, een rechthoekige en een zeshoekige zijde. Elke zijde kan als grondplan dienen. Al naargelang de keuze van het grondplan wijzigt het interieur met de drie andere opstaande wanden. Met dit veelzijdige ontwerp wil Prada diverse evenementen aantrekken. Tentoonstellingen, modeshows en filmvoorstellingen krijgen dankzij het multifunctionele paviljoen een eigen karakter.

Het publiek kan de ‘Prada Transformer’ bewonderen vanaf eind april in Seoul, Zuid-Korea. De Prada Foundation laat de nieuwsgierigen dan proeven van een uitgebreid cultureel aanbod in een steeds veranderende versie van het paviljoen. De modeshow ‘Waist Down – Skirts by Miuccia Prada’, filmvoorstellingen van Alejandro González Iñárritu en de architectuurtentoonstelling ‘Beyond Control’ zijn slechts enkele van de geplande culturele activiteiten.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content