Missoni krijgt eigen toren in Manila

Missonifans krijgen de kans om hun liefde voor het modehuis naar een hoger niveau te tillen. Letterlijk dan, want het Italiaanse label pakt uit met een 52 verdiepingen hoge toren in het Filipijnse Manila. Missoni heeft zich nooit beperkt tot mode alleen; het label draagt een volledige levensstijl uit. De leden van het familiebedrijf vormen een hechte clan en promoten de kleurrijke filosofie van het merk via zijlabels als Missoni Home, de lijn voor binnenhuisdecoratie die in 1983 werd gelanceerd.

Het enorme succes van deze decoratielijn heeft in het verleden al tot vastgoedprojecten geleid. Brazilië, Koeweit, Turkije, Schotland en Mauritius tellen reeds een Missoni-hotel, en ook in andere landen zijn onderhandelingen voor soortgelijke projecten op til.

Missoni Barbie in een boomhut Het Filipijnse Century Properties gaat een stapje verder en geeft Missoni carte blanche voor een volledige complex met privéresidenties. Het vastgoedbedrijf plant een park met zes luxe wolkenkrabbers, Aqua Private Residences, waarvan één zal worden ontworpen en ingericht door het Italiaanse modehuis.

Officieel mag het gebouw dan wel Aqua Livingstone heten, wij opteren voor Missoni Heaven. Het ambitieuze project staat voor pure extravagantie, design en als we heel eerlijk mogen zijn: het doet ons denken aan een soort Barbie droomhuis uit de jaren zestig. De typische kleuren, energieke vormen en grillige motieven van Missoni worden er gemengd met de sfeer van een tropisch regenwoud.

De showsteler van het gebouw is Canopy, een lifestylecomplex op het dak van de toren. Het bestaat uit twee open verdiepingen, verbonden door een enorme boom, en bevat een zakencentrum, spa, bibliotheek, verschillende restaurants, een zwembad, een amfitheater en een discotheek. Mede door het ‘jungle meets Missoni’ thema heb je de indruk in een luxe boomhut te vertoeven.
Prijskaartje
Wie zijn eigen stukje Italiaanse lifestyle in de Filipijnen wil bezitten, kan op de overige verdiepingen terecht. Daar bevinden zich de 645 privé appartementen, van 27 tot 140 vierkante meter groot.

“Appartement” is een verraderlijke term. Sommigen hebben meer weg van grote stadshuizen, met eigen tuin en zwembad. Overal wordt de typische huisstijl van Missoni met het tropische thema gemixt. De centrale ontspanruimte, vier verdiepingen hoog met drie kunstmatige watervallen, zet dat nog maar eens in de verf.

Het prijskaartje voor een eigen stekje? Tussen 82,000 en 316,000 dollar.

Pluk de dag
Vittorio Missoni, marketing directeur van het modehuis, is alvast razend enthousiast en verwoordt de “pluk de dag”-levensstijl die de bewoners van de Missoni-toren zouden leiden: “Missoni’s originele stijl is een ode aan het leven. Ons merk laat je geluk, schoonheid, creativiteit, stijl en elegantie ervaren op een opwindende manier. De toren betreden is als een geschenkdoosje openen, en op iets erg onverwachts maar fascinerend stoten.”

Het project zal naar schatting in 2015 volledig afgewerkt zijn en zal zo’n 315 miljoen dollar kosten. Aan het begin van de maand begon de verkoop van de privé appartementen, ondertussen werd daar al een kwart van verkocht. Ook voor de overige torens van Aqua Private Residences verloopt de verkoop op wieltjes. Century Properties heeft het nu al over een overdonderend succes. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content