‘Mijn winkel lijkt op een salon. Sommigen denken: hier is niets te koop’

© JOHAN JACOBS

Paulette Van Hacht studeerde af als handelsingenieur, maar koos er na een wereldreis voor om een interieurwinkel in Antwerpen te openen.

“Die studies gingen vanzelf, maar hoe meer het einde naderde, hoe meer ik begon te twijfelen. Opgesloten zitten in een kantoor, dat is niets voor mij.

De eerste déclic kwam door mijn Erasmusperiode in Valencia, de volgende door een wereldreis. Ik ontdekte dat mensen anders dan hier kunnen leven, door zelf dingen te maken en te verkopen. Een bevrijding. Toen ik terugkwam, had ik even een pop-upshop met mijn moeder.

Ik ben altijd een verzamelaar geweest van originele spullen. Zo borrelt nu mijn ‘oude’ liefde voor interieurs weer op. Die had ik wat verdrongen voor mijn studies. Toen iemand me een paar weken geleden vertelde dat hij dringend een huurder voor een winkelpand zocht, was mijn keuze snel gemaakt. Ik startte een eigen interieurzaak op in hartje Antwerpen.

Ik breng geen doorslag van de Ikea-stijl, maar een eigen mix van vondsten en zelfgemaakte spullen. Mijn geheim: toon wat je niet overal ziet, in een originele setting. Mijn winkel lijkt op een salon. Sommigen denken: hier is niets te koop. Ik gooi alles op mijn manier door elkaar en dat werkt. En weet je wat er nu gebeurt ? Wie met mij studeerde en zo’n serieuze job heeft en daardoor geen tijd voor zijn interieur, komt naar mijn salon. Mijn dynamische en kleurrijke stijl met hier en daar een kitscherig accent is niet alleen voor mij een bevrijding, ook voor hen.”

‘Paulette in ’t stad’, Rosier 1 in Antwerpen. Volg haar via facebook.com/paulette.in.t.stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content