‘Mijn restaurant’ geeft ook designers een kans.

In de populaire VTM-reeks ‘Mijn restaurant’, waarin koppels strijden om hun eigen zaak, krijgen ook designers een kans.

In de populaire VTM-reeks ‘Mijn restaurant’, waarin koppels strijden om hun eigen zaak, krijgen ook designers een kans. In de aflevering van donderdagavond wonnen Claudio en GaÔlle de diensten van een Vlaams ontwerper voor de inrichting van hun restaurant.

De selectie van de designers gebeurde door Design Vlaanderen, dat een oproep plaatste in zijn interne nieuwsbrief. Verschillende ontwerpers hebben hierop gereageerd en een portfolio doorgestuurd. Deze worden nu voorgelegd aan het winnende stel. Zij kiezen dan de ontwerper waar ze mee zullen samenwerken voor de inrichting van hun restaurant. De kosten die aan deze samenwerking verbonden zijn, worden gedragen door Design Vlaanderen.

Het spreekt voor zich dat dit voor de ontwerper geen evidente opdracht zal zijn, zegt Design Vlaanderen. Door een extreme tijdsdruk en externe factoren waar hij niet altijd vat op heeft (bijvoorbeeld: de kandidaten krijgen een ruimte ter beschikking met voor- en nadelen). Maar vele kijkers zullen op deze manier een beter inzicht kunnen krijgen in de manier waarop designers werken.

Ann Heylens.

Dinsdag- en donderdagavond om 21.25 uur bij vtm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content